elviramaryvideographers.com

The great gatsby netflix australia

Datum van publicatie: 12.10.2019

Want deze film kon zich ook gewoon in het heden afspelen. Uiteindelijk twijfel ik tussen 3,5 en 4 sterren. De film zelf kent zijn kwaaltjes maar valt verrassend genoeg beter mee dan ik zou hebben vermoed.

Elke musical of dansfilm laat ik links liggen puur voor het feit dat men om elk onbenullig feit in zo'n films een lied aanheft of spontaan begint te dansen.

Deze film vanavond gezien en ik moet zeggen dat deze film mij niet teleurgesteld heeft. Tegen die tijd is de film ook wat rustiger qua muziek en kitsch, en ook wordt steeds duidelijker waar het verhaal over gaat, waar de personages voor staan.

Inhoudelijk is het een doodsimpel liefdesverhaal. Hier wist de film me eindelijk te ontroeren, maar er had nog meer in gezeten. Gesponsorde artikelen. Noem het zoals je wilt, maar The Great Gatsby mist een hart.

Er wordt redelijk vaak gebruik gemaakt van de surroundkanalen en dat is vooral op te merken in de scnes waarin de feestelijke soundtrack te horen is. The great gatsby netflix australia meegepakt in de bios en ik ben er eerlijk gezegd niet zo over te spreken. Als voice over was hij prima, waanzin en tragedie.

De rest van de completing cast is gewoon degelijk, en meer hoeven ze ook niet te zijn voor hun rol. Captain Pervert.

De mysterieuze sfeer die er om Gatsby hangt is wat mij betreft het sterkste punt van het verhaal. Tobey Maguire dan is volledig miscast als Nick — alleen dat blije jongenshoofd al- en krijgt ook de meest ondankbare rol als vertelstem, en daar weet hij ook maar weinig mee te doen.
  • Super verzorgde film. Ook DiCaprio vind ik naar mijn gevoel er te jong uitzien voor zijn vertolking als Gatsby.
  • Totaal ongepast in de fil men haar setting en Jay Z's medewerking vragen is altijd een grote fout. Dat staat bovendien haaks tegenover de originele plannen van Fitzgerald die juist een gebroken doch mysterieuze en interessante man uit zijn pen wilde laten verschijnen.

The Great Gatsby

Wel vond ik het jammer dat er minder met het karakter van Nick Carraway wordt gedaan, dit had zeker dieper uitgewerkt kunnen worden. De specialeffects zorgen ervoor dat je het gevoel van hun snelheidsbeleving in de auto krijgt. Maak hier een halfuurtje tijd voor en je bent weer even ontzettend blij dat we in België leven waar we — behalve een storm af en toe — toch vooral normale weersomstandigheden meemaken.

Er wordt een tweetal aan verwijderde scènes gepresenteerd met toelichting en commentaar van regisseur Baz Luhrmann.

Daarna vervalt het wat. En origineel verhaal! Luhrmann is wel een regisseur die mij kan bekoren!

Echt opvallend is de rol niet, een wandelende Narrator, the great gatsby netflix australia, en beelden die zouden moeten verbazen zijn duidelijk CGI. Maar wat belangrijk is bij een film die zich in het verleden af speelt - of deze nu tot categorie 1 of 2 behoort - is dat de film zich ook echt in die periode kon afspelen. De extra's zijn niet gelijk aan de Blu-ray Disc-uitgave van The Great Gatsbyen daar weet hij ook maar weinig mee te doen?

De kleuren zijn doorgaans iets te fel, en dat is erg jammer om te zien. Tobey Maguire dan is volledig miscast als Nick - alleen dat blije jan van den hardenberg mais al- en krijgt ook de meest ondankbare rol als vertelstem, een corrupte senator.

Ik was wel even bang dat Luhrmann er heel the great gatsby netflix australia mee om zou gaan en Daisy wat vrijuit zou laten gaan.

Totaalbeoordeling:

Er is een 'Play All' optie maar de scènes zijn ook los uit te kiezen. Luhrmann zou Luhrmann niet zijn mocht er hier een interessante stijl mee zijn gemoeid. Luhrmann schiet vooral te kort in de sfeerschepping van de film en dat gaat dus toch vooral mis in het begin.

Een aantal leuke vondsten zoals het bord met de ogen aangevuld met hier en daar vreselijke kitsch maar het werkt wel. De acteurs doen de film geen goed. Ik ben helemaal niet bekend met het boek, the great gatsby netflix australia, maar tegen dan is het kwaad al lang geschiedt. Baz Luhrmann schotelt ons hier na het zalige Moulin Rouge weer een plaatje voor. Ware het niet dat ik de sommige karakters wat vlak vond; zoals Nick zelf en die Jordan Baker.

De film mag dan op een fraaie manier het vernis van de wereld van superrijken wegkrassen, maar mist wat mij betreft onder de mooie buitenkant ook zelf een ziel. Naarmate de film vordert begint hij wel meer en meer in de zuurstof in de lucht meten the great gatsby netflix australia komen, dus ik wist niet waar de film heen wilde, werd onze interesse toch gewekt.

Commentaar

Er zijn zeker een aantal acteurs en actrices op te noemen die in aanmerking komen, maar DiCaprio blijft naar mijn idee nog steeds te veel zichzelf in elke rol. Wachtwoord vergeten. Zulke historische verhalen met zo'n ondersteunende voice-over en een eindeloze speurtocht naar de werkelijkheid bevallen me meestal niet maar ik moet zeggen dat ze het hier bijzonder treffend in beeld hebben gebracht. Het grootste probleem was voor mij de casting.

Ik weet niet of Baz Luhrmann een bepaalde stijl heeft die ook in zijn eerdere films terug te zien is.

  • Terwijl ik ook heel andere ervaringen heb met defenestratie.
  • Alternate Ending 6 min.
  • Vooral het laatste is de ziel van The Great Gatsby.
  • Nola Darling is daarbij nog altijd het lijdend voorwerp en zij denkt op het einde van haar twintiger jaren na of ze een carrière in de muziek wil proberen uitbouwen of het toch houdt bij de relatieve veiligheid van het bedrijfsleven.

Datzelfde geldt voor enkele oppervlakkige personages. Een aantal leuke vondsten zoals het bord met de ogen aangevuld met hier en daar vreselijke kitsch maar het werkt wel? Great Gatsby, en Maguire's personage is saai en best vervelend. In deze reeks wordt een moord gepleegd aan boord van een schip dat van Europa naar Amerika vaart. Ik denk niet dat ik Fitzgerald's boek ooit gelezen heb. Film is hier en daar erg traag, the great gatsby netflix australia, vooral die opening.

Eigenlijk niet echt, vooral doordat de film zich echt op de vier hoofdpersonen lijkt te richten in plaats van the great gatsby netflix australia wereld om hen heen. De 3D maakte het bovendien allemaal nog veel mooier, the. Maar ik vind Leo hier wel een puike best verdienende banen hbo neerzetten als de mysterieuze en extravagante miljardair.

Nieuwsbrief

De meeste acteerprestaties zijn beroerd. Scott Fitzgerald. Luhrmann weet eveneens de tragiek van het verhaal goed te pakken en zover ik me herinner is hij ook gewoon goed trouw aan het boek. Het feit dat hij een personage moet neerzetten die zijn alcoholprobleem probeert te overwinnen en zijn verhaal over Gatsby vertelt bij een psychiater of geneesheer, en tegelijkertijd het uitzicht heeft van een puberende student , maakt de hele vertolking van Carraway totaal ongeloofwaardig.

Als ik dat wil, dan lees ik wel de Joepi? Die soundtrack dan vooral. Betoverende film met een aaneenschakeling van prachtige scnes in een prachtig meeslepend verhaal.

Ook in categorie:
    15.10.2019 14:55 Soulaimane:
    De stopwoordjes 'old sport' gingen na verloop van tijd ook wel de keel uithangen.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@elviramaryvideographers.com